O nama

Macaklin je tvrtka koja je usredotočena na poslovno savjetovanje i usluge na području dizajna. Time nudimo integrativni pristup unapređenja poslovanja Vašeg poduzeća objedinjavanjem specifičnih managerskih i dizajnerskih znanja.

Poslovnim savjetovanjem pomažemo našim klijentima bolje shvaćanje poslovne stvarnosti i optimalnu pripremu za buduće poslovne izazove. Pametnim dizajnom razvijamo promišljena, kreativna i pamtljiva rješenja od vizualnog identiteta poduzeća, preko stvaranja brenda do promocije proizvoda.

Osigurajte prednosti kroz

Jezgru tima čine

CV Dr. sc. Dino Ivan Dogan

Dr. sc. Dino Ivan Dogan rođen je 1963. godine u Stuttgartu, Njemačka. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu, gdje je 1993. i doktorirao.

Iste godine započinje međunarodnu industrijsku karijeru u telekomunikacijskoj tvrtki Alcatel u kojoj je tijekom 10 godina obnašao rukovodeće funkcije u njemačkoj podružnici Alcatela i središnjici Alcatela u Parizu. U Hrvatsku dolazi 2003. godine na mjesto člana Uprave i financijskog direktora tvrtke Vipnet. U Austriju odlazi 2009. godine na mjesto člana Uprave i financijskog direktora tvrtke Mobilkom Austria. Nakon što 2010. godine postaje i član Uprave Telekom Austria AG preuzima ulogu glavnog direktora za integraciju u pripajanju Mobilkoma Austria AG Telekomu Austria AG. Za uspješnu integraciju dobiva međunarodno priznanje. Početkom 2011. godini surađuje s Boston Consulting Grupom kao stariji vanjski savjetnik. Iste godine postaje član Uprave i glavni direktor za financije Hrvatskog Telekoma. Od 1. travnja 2014. godine je predsjednik Uprave konzultantske tvrtke Macaklin d.o.o., koju je 2008. godine osnovao.

Dekan je luksemburške poslovne škole (Luxembourg School of Business) u Luksemburgu. Više godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilista u Stuttgartu i Zagrebu te Gospodarske akademije u Stuttgartu. Suosnivač je međunarodne njemačke škole u Zagrebu. Viši je predavač na katedri za management Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa i Voditelj Diplomskog studija poslovne administracije (MBA) smjer Management. Od 2012. do 2014. je bio predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i danas je počasni predsjednik komore.

CV Nada Dogan

Nada Dogan samostalna je dizajnerica na području dizajna vizualnih komunikacija.

Obrazovanje je stekla na Sveučilištu u Zagrebu gdje je diplomirala na Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu (1994.). Prethodno je stekla naslov diplomiranog inženjera elektrotehnike na Elektrotehničkom fakultetu, smjer računarstva/računarska grafika (1990.). Široko obrazovanje upotpunjuje završena Škola za balet i ritmiku, današnja Škola suvremenog plesa Ane Maletić.

Provela je 10 godina u inozemstvu kao umjetnički direktor u agencijama radeći za naručitelje poput: Dehn & Söhne, Hewlett Packard, Sektkellerei Peter Heres, Wüstenrot, WLZ Raiffeisen, i zatim kao samostalni dizajner. Vodila je međunarodni tim za izradu novog informacijskog i orijentacijskog sustava putničke zgrade Zračne luke Zagreb, uključujući i razvoj novog proizvoda – displeja.

Višestruko je nagrađivana na području grafičkog dizajna za vizualne identitete i knjige. Bila je dugogodišnji član BDG-a (Bund Deutscher Grafik-Designer), a sada je profesionalni član HDD-a (Hrvatsko dizajnersko društvo).

Suosnivačica je međunarodne njemačke škole u Zagrebu. Od 2014. je predavač kolegija Design management na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Managementa.